Gastenboek scholen en educatie - djembe workshops de beat


juli 2018

Den Haag - workshop bij ZO Kinderopvang

Beste Jens,
Ik sprak zojuist mijn collega en die vertelde mij dat de workshop superleuk was. De kids hebben genoten.   We gaan dit zeker aan onze andere NSO vestigingen doorgeven. Hier volgt nog de reactie van de leidsters:  "Wij hebben en workshop djembé door 'de Beat' gehad met de BSO (kinderen leeftijd 4 t/m 12 jaar). Het was super leuk om te zien hoe snel de kinderen door hadden wat de bedoeling was en hoeveel ritme ze al hadden. We horen dan ook nog regelmatig de "boterham met pindakaas" voorbijkomen. Workshopleider Jens voelde de kinderen goed aan en ondanks het leeftijdsverschil in de groep zorgde hij ervoor dat ieder kind goed aan bod kwam en betrokken bleef. Bedankt Jens. Groetjes, Ilse, Jessica en Busra."
Vriendelijke groet Jessica van E.  ZO - Kinderopvang BSO van der Wyckstraat.


Juli 2017

Den Haag - Zomerschool
Workshops communicatie en creativiteit

Beste Jens,
de kinderen hebben jouw workshopps heel erg leuk gevonden. Hartelijk dank voor je bijdrage.
Zomerse groet, Lisette Rinke de Wit-Bontenbal. Coordinatie "Samen 10 + Zomerschool"


Juni 2017

Leidschendam - workshop C.b.s. Maria bernadette groep 6

Klik hier voor verslag en foto's. 

 Het was 30 juni. Groep zes kreeg een workshop van meester Jens over djembé spel. Een paar kinderen hielpen met de djembés naar de kleine gym zaal van de Maria Bernadette te brengen. De andere kinderen van groep zes en juf Corine gingen toen ook naar de kleine gym zaal. Daar zat meester Jens op ons te wachten. Iedereen vond de les over hoe je djembé moet spelen super leuk. Het djembé spelen was super! Dat kwam voor een deel ook omdat meester Jens super grappig was. Nu zijn er nog opmerkingen van kinderen uit groep zes.  Nada zegt:’ Het  was super leuk ik wil nog een les van meester Jens. Serinya zegt:’ Het was grappig, leuk, interessant, gaaf en leerzaam. Schrijver - Serinya G

Djembé spelen. We moesten eerst onze stoelen mee nemen en helpen met de djembé’s uitladen. Dat ging als een trein:  Iemand stond naast het raam, en een ander persoon stond daarnaast, vervolgens weer iemand naast, tot aan de auto....zo ging het. Maar terug naar de djembé’s. Toen iedereen een djembé kreeg , waren ze natuurlijk te ongeduldig dus gingen ze er maar op slaan. Het moment dat we gingen beginnen was het een goeie start.  We deden een warming up. Na de warming up , begonnen we met de echte les. Het was SUPER leuk! Ik had nog nooit djembé gespeeld. Maar door meester Jens voelde ik wel wat talent er voor. Ik wil trouwens meester Jens heel erg bedanken voor de leuke les. Ik vond het echt een gave les! En de 1 uur was het wel waard! Ik zou wel de mensen willen adviseren dat ze het echt moeten gaan proberen. SUPER Gaaf!  Geschreven door: Nada.


Februari 2017

Voorburg
Stichting Cultuur en Welzijn
Cultuur In dag voor kinderen van 8 t/m 14 jaar

Beste Jens, 
Enorm bedankt voor je inzet en enthousiasme! De presentaties waren te gek! Tot de volgende keer. Met vriendelijke groet,  Eliane Groenendijk - CULTUURCOACH 


Augustus 2016

Nieuw Vennep
BSO Boogies Wonderland

Geachte Heer Meijers,
De kinderen hebben er van genoten. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Hartelijk dank.
Vriendelijke Groet, Laura Vos.


Juli 2016

Leidschendam
O.b.s. Maria bernadette

Beste Jens,
De workshop voor groep 4 was zeer geslaagd. De kinderen hebben er nog lang over nagepraat en de liedjes gezongen. Ik vond dat je het erg leuk deed en de aandacht van de kinderen er van begin tot eind heel goed bij wist te houden. Goede zomer vakantie gewenst. Vr. Groet, J. ten Hengel. Docent groep 4.


Juni 2016

Den Haag - Wateringse Veld
Cbs De Gantel - Zomerfeest

Wij hadden als basisschool een zomerfeest met als thema 'landen'. Op ons speelplein en het grasveldje ernaast stonden allerlei activiteiten waar de kinderen aan konden deelnemen. Van rodeostier berijden tot skistokhangen. Ook hadden we 'djembé spelen' als activiteit. We hadden gevraagd om 5 workshoprondes, steeds voor 30 kinderen. Wat was dit een groot succes. Jens kwam keurig op tijd met 31 djembé's aan. We hadden al een opstelling gemaakt met 4 banken, maar hij vroeg om een extra bank zodat er genoeg ruimte zou zijn om te kunnen trommelen. De eerste ronde begon met een handjevol kinderen, maar op het leuke geluid, de trommelende kinderen én het  enthousiasme van Jens kwamen al gauw steeds meer kinderen af. Jens kreeg de kinderen, van verschillende leeftijden bij elkaar, allemaal mee. Hij differentieerde zijn aanbod zodanig, dat jong en oud kon meedoen. Zelfs ouders konden zich niet beheersen, en glipten stiekem achter een djembe om mee te doen met de uitdagende liedjes. Omdat het een zomerfeest voor basisschoolkinderen betrof, waren er allerlei kinderen aanwezig. Ook kinderen die concentreren niet zo makkelijk vinden. Ook deze kinderen kreeg Jens makkelijk mee. En als er uiteindelijk toch kinderen voor het einde wegliepen, ging hij daar heel soepel mee om. De lege plekken werd meteen al weer ingeruild door andere kinderen. Heel knap dat Jens zo flexibel kon inspelen op deze wisselingen.

Spelenderwijs, kwamen er verschillende muziekonderwerpen aan bod. Hoog-laag, snel-langzaam, een ostinate bas waar een melodielijn overheen kwam, trommelen en klappen, trommelen en erbij zingen. Ritmes leerde hij gemakkelijk aan, door er een spreektekst van te maken. Ik hoor nog steeds kinderen op school 'Boterham met pindakaas' en 'hokuspokuspilatuspas' ritmisch opzeggen. En ik betrap mezelf er ook op, dat ik thuis tijdens het stofzuigen het Afrikaanse liedje zing of met een lage basstem het gekke liedje 'En de pappa's zeggen: O wat ben je mooi zeg' opdreun.  Groetjes,  Madicke Ros - leerkracht Basisschool de Gantel

 


 December 2015

Rotterdam - Roncalli MAVO
thema landen en cultuurdag

Beste Jens,
Bij deze stuur ik je graag mijn testimonial. De workshop djembé, gegeven door Jens, is in één woord fantastisch! Zowel als organisator (CKV coordinator) van een cultuurdag op de school waar ik werk en als deelnemer van een djembé workshop als groepsactiviteit heb ik kennis gemaakt met De Beat. Ik vond het een zeer positieve samenwerking.  Tijdens de workshop wordt er duidelijke uitleg gegeven over de herkomst van het instrument, een stukje geschiedenis en het bespelen er van. Verschillende klanken en technieken worden geoefend. En al snel weet hij er een swingend geheel van te maken. Ook is er persoonlijke aandacht en we hebben hebben gelachen!

Jens heeft geduld met leerlingen (tussen 12/15 jaar), speelt goed in op wat er leeft,  en met zijn enthousiasme en humor weet hij ze mee te krijgen, een uur lang geconcentreerd te laten spelen en samen een mooi ritme te slaan. Ook is er ruimte voor eigen inbreng en een solo! Groetjes Catherine en ik hou je zeker in gedachte!
Catherine Kuil  - Docent CKV op de Roncalli mavo, Rotterdam


Juli 2015

Den Haag - Waalse Louise de Colignyschool
VSD activteit, 10 lessen met afsluitend optreden

Hallo Jens,
Ik begreep dat de laatste les met het optreden erg leuk is geweest. Ik zal ook zeker in de toekomst weer contact met je opnemen! Fijne vakantie en zeker tot ziens!
Groetjes, Wesselien Dorsman-Welle - CKV coördinator

 


 

Juni 2015

Den Haag
o.b.s. Galvanischool - eindproject 100 jarig jubileum
zang, dans en percussie optreden met alle leerlingen!!

Hi Jens,
Ik hoorde ook allemaal zeer positieve verhalen over jullie openingsact. Ouders moesten zelfs traantje wegpinken. Ik heb nog geen foto's/filmpjes gezien maar neem aan dat die er wel aan komen.
Heel erg bedankt voor alle lessen en het prachtige optreden.
Groetjes, Barbara v. Kessel - docente en cultuurcoordinator.


 

Den Haag en andere gemeenten.
Muziektheater voorstelling "Rondje Wereld Orkest".

Beste collega's,
Nogmaals ontzettend bedankt voor en gefeliciteerd met al jullie mooie, leuke en prachtige voorstellingen van het afgelopen seizoen! Volgende week verwacht ik een eerste overzicht te krijgen van de aanmeldingen via CultuurSchakel voor volgend seizoen. Jullie horen dan snel van me!
Groeten, Petra Wolters - Coördinator educatie  Residentie OrkestMei 2015

Den Haag - Openbare Montessorischool Valkenbos
Thema - Afrika week

Hoi Jens,
Ik had je al gelijk terug willen mailen. Wat was dàt enorm geslaagd. De collega's waren erg enthousiast en belangrijker nog: de kinderen vonden het ontzettend leuk en bepaalde ritme's met bij de bijbehorende zin komen nog regelmatig voorbij in de klas. Nogmaals, enorm bedankt.
Groet, Don de Groot, docente en cultuur coördinator.Februari 2015

Den Haag.   Koninklijke Visio - Expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen
Workshops voor kinderen met visuele handicap

Jens Meijers is op 11 februari en 18 februari bij ons op locatie geweest voor een workshop Djembe. De groep bestond uit slechtziende en ernstig slechtziende kinderen in de leeftijd 6 tot 8 en 8 tot 12 jaar. Een deel van de kinderen in de eerste groep vonden het aan het begin allemaal best spannend. Zij raakten de Djembe even aan en waren meer bezig met het overweldigende geluid van de Djembe van de andere kinderen. Jens kon met zijn enthousiasme en geduld de kinderen goed motiveren en stimuleren om toch wat te laten horen met hun eigen Djembe. Hierdoor kon bijna iedereen met veel plezier goed mee doen in de workshop. Sommige kinderen van de oudste groep hadden wat ervaring met djembe spelen, deze kinderen waren daardoor ook luidruchtiger en dat vroeg wat sturing. Jens volgde de kinderen en pakte deze dynamiek op een speelse wijze op waardoor hij de kinderen goed kon meenemen in zijn workshop. Zo zagen wij dat ieder individueel kind door Jens werd aangesproken in zijn mogelijkheden en daardoor kwamen ze allemaal in hun eigen kracht te staan!
Dank je wel Jens!! Groetjes Renate Boeters - Ontwikkelingsbegeleider.Oktober 2014

Wateringen - Levin-Zorg
Workshop voor kinderen met verstandelijke beperking

Beste Jens,

Allereerst willen we u erg bedanken voor de leuke workshop.
We vonden dat u de kinderen goed  stimuleerde en met  humor met ze omging.  De kinderen hebben er van genoten. Wat wij erg knap vonden was dat u alle kinderen erbij wist te betrekken en iedereen aan het trommelen kreeg. Er zat veel variatie in en elk kind kwam tot zijn recht. Zelf hebben wij er ook erg van genoten. We gaan de workshop zeker aanbevelen aan anderen en wie weet tot de volgende keer.  Met vriendelijke groet,
Sandhia, Wendy en Eline.  Begeleidsters Levin-Zorg  (onderdeel van Middin)Juni

Den Haag

de Poort - school voor praktijkonderwijs

 

Beste Jens,

Hierbij wat opmerkingen van de leerlingen en van mij:

Daan : Het was fantastisch.  Nick: Ik zou het nog wel een keer willen doen.  Joe: Het was gewoon “kicken”. Nicky: Ik kon mijn woede gewoon helemaal uiten.  Daniel: De instructeur gaf goed les. Hij kon goed uitleggen hoe je goed moest omgaan met de djembee.  Joey: Je kon jezelf helemaal laten gaan.  Kajol: Ik wist niet dat ik dit kon.  En wat mij betreft: ik vond het erg mooi hoe jij de leerlingen in hun waarde laat en ze zodanig aanspreekt dat ook diegenen die zich wat afzijdig hielden toch vol overgave mee gingen doen.

Groetjes, Colinda S. - mentor van klas 2AMei

Den Haag, Dr. A. Philipszaal
muziektheater kinder voorstelling "Rondje Wereldorkest"

Beste allemaal,
Veel dank voor jullie mooie voorstellingen en energie/geduld/etc. bij de workshops deze week. Volgens mij hebben jullie weer heel veel kinderen blij gemaakt en echt enthousiast voor muziek! Fijn weekend en tot 6 juni.  
Hartelijke Groeten, Petra W. coördinator educatie, Residentie Orkest.


April

Den Haag
De Poort - school voor praktijkonderwijs

Hallo Jens,
Bij deze nog een reactie op de workshop die jij bij ons op 15 april gegeven hebt. Zowel de klas als de docenten hebben genoten van jouw enthousiasme. Je kreeg alle leerlingen aan 'de slag'! De opbouw was prima: eerst met jou meedoen en daarbij werd al snel een leerling ingeschakeld als 'dirigent'. Veel leerlingen begonnen voorzichtig, maar al snel deden de meesten enthousiast mee.

Het was gaaf om te zien dat één van de stoere boys het nummer van Shakira zong èn erop danste.
Ook konden de leerlingen zelf ritmes verzinnen en slaan.
Na een uurtje waren de handen behoorlijk rood en warm. Het was een geweldige ervaring voor ons en zeker voor herhaling vatbaar! De juf zei in de nabespreking dat je elke week wel zo'n workshop mag komen geven.
Bij deze hartelijk dank en Veel succes met 'de kracht van ritme'.
Hermi W.- mentor van klas 1A,  de PoortMaart

Leiden - o.b.s. de Dukdalf
workshops djembé

Beste Jens,
hierbij wat reacties vanuit de Eendenclub van o.b.s De Dukdalf in Leiden.

Milou: Ik vond het heel erg leuk met de ritmes en het zingen. Ik vond de liedjes erg grappig erg leuk alles bij elkaaar.

Roos: Ik vond het het erg leuk met het trommelen en praten en zingen.
Ook leuk dat we een Afrikaans lied aan het oefenen waren  ga zo door!

Fien: het was een leuke les. je kon je zelf goed uiten en het is leuk om alles er uit te (trommelen) gooien en je leert is een keer iets anders.

Rinke: ik vond dat je heel goed en leuk les gaf en je bent heel grappig
en dat liedje was ook heel leuk en ik hoop dat je nog eens komt.

Joris: ik vond het heel leuk en hij gaf goed les.Hij was ook heel grappig vooral bij het liedje.

Morris: ik vond het heel leuk om het te doen. ik heb er veel van geleerd.

Jop: Ik denk zelf altijd dat ik geen ritmisch gevoel heb. Maar het ging eigenlijk best wel goed bij deze les! Het was heel leuk.

Esmee:  hey Jens ik vond jou djembe les heel erg leuk.ik kon met je lachen met het zingen. je kon nog mooi zingen ook. Je les was echt super.

Yarni: Je gaf goed les en praatte duidelijk.Vooral was het liedje "ocee" leuk.

En wat mijzelf betreft; Ik sluit me helemaal bij mijn leerlingen aan. We hebben een heel leuke,
en leerzame ochtend gehad. Met vriendelijke groet, Marianne J. - leerkrachtBeste Jens,
Bij deze de reacties van de leerlingen van mijn groep.
Vandaag gingen we  op de djembé spelen en we vonden het heel leuk. We hebben veel getrommeld en liedjes leren spelen. De Afrikaanse liedjes klonken mooi. We kregen na een poosje helemaal een Afrikaanse sfeer in de klas. Nu kunnen we veel beter spelen dan eerst. We vonden wel dat ze zwaar zijn. En we wisten niet dat er drie tonen zijn. Dat zijn de bas, de toon en de slap. Je bent een aardige en vriendelijke meester.
Groeten van De Koala's van de Dukdalf.  Vriendelijke Groet, Dick van H. - leerkracht


Den Haag - W.E. den Hertoghschool
3 lessenreeksen van ieder 6 lessen. Periode oktober 2013 t/m  januari 2014

Hoi Jens,
Ik heb aan drie leerlingen gevraagd een stukje te schrijven over de lessen. Hieronder vind je hun enthousiaste reacties.

Sem: De Djembé-lessen waren erg leuk, de meester heette Jens. Hij was erg aardig en maakte heel veel grapjes. Ik heb veel van de meester geleerd en had het erg naar mijn zin samen met mijn vriend Jayden, hij deed ook mee. Aan het eind hebben we een optreden gegeven en weet je wie er kwamen kijken?  Mijn papa, mijn mama, mijn oma, mijn zusje en mijn broertje. Er waren heel veel mensen. Het optreden ging heel goed!  

Nikki: Ik vond de djembélessen van Meester Jens leuk, omdat hij goed kon uitleggen. Het was ook gezellig met Meester Jens. Hij leerde ons de klap en de bas, dat zijn klanken. En nog andere klanken, daarvan weet ik de namen niet meer.

Joey: Super leuk, want hij maakt veel leuke grapjes en is ook heel aardig. Hij leert je snel en goed hoe djembé precies moet. En ik vond het ook heel leuk om op zo een instrument te spelen, omdat ik het nog nooit had gedaan. En hij heeft me veel geleerd.

Tot de volgende keer , we houden contact!! Vriendelijke Groet, Mischa S. - leerkracht / cultuurcoördinatorFebruari

Naaldwijk - School voor speciaal Onderwijs "de Boemerang".
Djembé workshop voor groep 5

Beste Jens,
Knap hoor, je wist de kinderen bijna 5 kwartier lang te boeien en hun aandacht er bij te houden.
Hartelijke Groet, Nicolette A. - docenteJanuari

Den Haag - Basisschool de Heldring
"Musicus in de Klas"  groepen 1, 2 en 3

Hoi Jens,
Fijn dat ik een les heb bijgewoond. Ik vond het erg leuk. Je hield er lekker veel variatie in waardoor alle kinderen er de hele lestijd goed bij bleven.
Groeten, Marieke M. - educatiemedewerker Residentie Orkest

Stolwijk - Oranje Nassau School
Djembé-workshops voor kinderen van groep 7 en 8

Beste Jens,
Via de contactpersoon van de school kreeg ik het volgende bericht door.
Dag Petra, het zijn fijne lessen geweest. Was een groot succes.
Groeten, Arie van Z. - Oranje Nassau School. Stolwijk
Dus bij deze, hartelijke groet, Petra W. - Residentie Orkest afd. educatieOktober 2013


Den Haag, Ypenburg
BSO Het Luchtkasteel

Hoi Jens,
Excuses voor het late versturen van onze reactie maar bij deze dan.  

De herfstvakantie stond in het teken van muziek waarbij er natuurlijk geen Djembe workshop mocht ontbreken. Bso Het Luchtkasteel heeft genoten van de djembe workshop met Jens.
De kinderen waren onder de indruk van de grote djembe trommels en mochten zelf een trommel dragen.
Vanaf de eerste minuut tot de laatste minuten zijn de kinderen erg geboeid en onder de indruk geweest.
De kinderen hadden de leeftijd vanaf vier jaar, waarbij zelfs de oudste 10 jaar was.
Er werd op veel verschillende ritme's getrommeld waarbij leuke kinderliedjes te pas kwamen.
Ook werd er verschil gemaakt tussen de jongens en de meisjes. Gelukkig konden beide groepen even hard trommelen. Ook het dieren spel vonden ze fantastisch! Trommelen als tijgers en leeuwen of het zachte geluid maken van een vlinder! Ook konden zij het nadoen van de natuur erg goed! Donder maken, regen en het geluid van de wind en zee! Tijdens de workshop wordt vooral gewerkt aan de cognitieve en sociale ontwikkeling en natuurlijk de fantasie!
De kinderen gingen om de beurt met elkaar in gesprek en 'nee' niet door te praten met elkaar, maar door te trommelen. Als afsluiting was er een gezamenlijk spel waarbij er geëindigd werd met een Polonaise. Wij, teamleidsters  vonden het erg leuk en leerzaam maar vooral gezellig met elkaar. Zeker voor herhaling vatbaar! Hartelijk dank.  
Groeten, Francis B. - leidster BSO Luchtkasteel


 

Naaldwijk - Basisschool de Boemerang

Goedemiddag,
Vandaag gaf u les bij ons op de Boemerang. Ik vond de les heel goed in elkaar zitten.
- veel afwisseling met trommelen, klappen,zingen.
- individuele aandacht, was erg leuk !
- vlot tempo
- veel humor erin
- leerelementen: links en rechts ,werelddeel, etc.
- orde, er werd goed geluisterd

Heel hartelijk dank !! Ik en de kinderen vonden het geweldig!
Vriendelijke groeten, Juffrouw Hannie W.September

TASID - International daycare & afterschool care
Wassenaar

Hallo Jens,
jouw workshops zijn goed ontvangen bij de leidsters zowel als bij de kinderen. De feedback die de kinderen hebben gegeven is dat ze het erg leuk vonden en erg energiek. De leidsters vonden het heel erg leuk dat de kinderen het zo naar hun zin hebben gehad en een beetje uitgeput terug kwamen van de workshop.  Groeten en tot zeker ziens, Vittoria G.


April 

Den Haag - Galvanischool (basisonderwijs)
Muziekweken georganiseerd door de WCN
Wat een muzikaliteit op de Galvanischool. Muziek bij binnenkomst, swingen, zingen, djembe spelen, jazzconcert, naar het residentieorkest en een muziekinstrument bespelen. Iedereen heeft alledrie de workshops heel enthousiast meegedaan. Ook de leerkrachten en Jan konden niet stil blijven zitten! Als afsluiting spetterende optredens op het schoolplein in een stralend zonnetje door Jens (djembe) en Susanne (jazz) samen met de kinderen.
Reacties van het team:
* Alle leerkrachten waren heel enthousiast! Ze vonden de lessen heel inspirerend en kregen ook weer ideeen voor de eigen muzieklessen.
*Ook alle kinderen waren heel enthousiast, van groep 1 t/m groep 8!!! Erg knap dat je de lessen zo goed kon afstemmen op elk niveau. En met elke leeftijdsgroep een klik had.
Ook erg fijn dat orde, de regie houden totaal geen probleem was. Lesgeven kan je erg goed, zelfs aan onze groepen van 30 kinderen.
-----------------
Muziek uit de groepen - reacties van leerlingen.......
Beste ouders,
Wij, groep 3/4, hebben iets heel leuks gedaan!
We hebben djembé les gekregen. Iedereen had een eigen djembé. De juf deed soms ook mee. Het was best leuk. De meneer die ons les gaf hete Jens.
Hij gaf een leuke les. We moesten gesprekjes met elkaar voeren maar we mochten niet met onze mond praten. Maar we moesten met de djembé zinnen maken.
En zo konden we met elkaar praten. Toen was de les afgelopen en iedereen vond de les héél erg leuk. Groeten van Jikke.
---------------
Beste ouders,
We hadden djembé les gehad.
Ze vonden het leuk. Iedereen had een djembé. Groeten van Max
--------------
Wij hebben in de muziekweken, djembe en jazz lessen gekregen. Bij de djembe les kregen we allemaal een eigen djembe, we gingen allemaal leuke liedjes spelen zoals waka waka, altijd is kortjakje ziek en nog meer. Ook gingen we tegen elkaar praten met de djembe’s dan moest de een trommelend iets zeggen tegen de ander en andersom, en daarna mocht je raden wat ze tegen elkaar zeiden, dat was heel grappig.
Jens, het waren geweldige muziekworkshops en zeker voor herhaling vatbaar.
Heel erg bedankt namens de WCN, Sophie en Barbara


Oktober 2012
Den Haag - Dr. Anton Philipszaal/ Lucent Danstheater
workshops voor leerlingen Salland College uit Raalte
Hallo Jens,
helaas hebben wij elkaar na afloop niet meer gesproken. Ik liep vooral van hot naar her met alle kids! Gelukkig heeft mijn collega Marieke jou kunnen helpen bij het verplaatsen van de slagwerkinstrumenten.
Via deze e-mail wil ik je nogmaals heel erg bedanken voor het geven van de workshops! De kinderen en de school vonden het een geweldige middag! Als er weer eens een school langskomt voor een soort gelijk project dan zal ik zeker weer contact met jou opnemen.
Nogmaals bedankt en alvast een fijn weekend! Groeten, Melissa.
Melissa T. - Programmazaken & Assistent Directie


Februari 2012
Den Haag -Fun4jou
Zaterdagopvang voor kinderen met een beperking
Hallo Jens,
Het was een hele leuke, actieve workshop waarbij goed gekeken wordt naar de behoeften van de kinderen. Jens weet met verhaaltjes, grapjes en leuke liedjes de kinderen te boeien.
De liedjes worden nog de hele middag door de kinderen gezongen. Kortom een aanrader!
Misschien tot ziens!

Groetjes Linda V. - Fun4jou


November 2011
Den Haag
Triodus kinderopvang - BSO Tatatoek
Hallo Jens,
Ik hoorde van mijn collega's dat je de workshop erg leuk deed met veel humor.


April 2011
De Lier - NSO Atalo
inwijding nieuwe accomadatie
Beste Jens Meijers,
ik heb heel veel leuke reacties gehad van de ouders en kinderen. Er was ook een ouder die op een ander kinderdagverblijf werkt en het gelijk met haar collega’s zou gaan espreken om jullie daar ook een keer uit te nodigen.De kinderen hebben het er nu nog over hoe leuk ze het vonden! Zelf heb ik er echt van genoten hoe de kinderen mee speelden en hoe gauw ze het door hadden wat er van ze verwacht werd. Hoe je het naar de kinderen bracht was geweldig!! Het was echt een bijdrage aan een geslaagd feest.Het was een prachtig gezicht hoe sommige kinderen aan het djembe-en waren. En dat de kinderen die eigenlijk niet zo goed durfden toch mee gingen doen.
Vriendelijke groet, Annette van M. - pedagogisch medewerkster

Den Haag - Ds. W.E. den Hertogschool
serie van vijf wekelijkse lessen voor groep 7
Ha Jens,
Je vroeg mij een evaluatie te schrijven van je lessen. Hierbij dus. Ik vind jou een hele fijne djembé- meester. Je bent duidelijk en rustig en als je merkt dat kinderen het nog niet zo goed door hebben leg je nog een keertje rustig uit wat de bedoeling is. We hebben 5 lessen van je gehad in deze ‘liever- niet- zingen- klas’ en uiteindelijk hebben we een opvoering gegeven met toch een klein beetje zingen. Al kwam dat voornamelijk door de ouders die kwamen kijken. De kinderen hebben veel plezier gehad in je lessen. Ze keken ernaar uit en ze waren er positief over. Ik heb heel veel stukjes die door de kinderen getikt waren in de schoolkrant gezet die over jouw lessen gingen!
Bedankt!
Rosanne K. - docente Ds. W.E. den Hertogschool


2010

Den Haag - J.F. Kennedyschool
Cultuurdag
Op 14 oktober j.l. verzorgde Jens Meijers samen met assistent Niek Dijkhuis de opening en een aantal djembéworkshops op de cultuurdag van de J.F. Kennedyschool in Mariahoeve.
De opening die buiten op het schoolplein plaatsvond met alle leerlingen samen bracht meteen iedereen in de sfeer van een hele dag actief bezig zijn met cultuur: Onder aanvoering van Jens en Niek werd er samen muziek gemaakt op basis van enkele eenvoudige ritmes en Shakira’s WK-liedje ‘Waka waka’.
Gedurende de rest van de ochtend volgden 3 x 18 leerlingen, in leeftijd uiteenlopend van 4 tot 12 jaar, een workshop djembé. Ook hier stond samen muziek maken centraal. Na een korte verkenning van de djembé (hoe hou je ‘m vast, waar sla je en wat voor geluid krijg je dan) en het leren reageren op tekens voor stoppen en beginnen, ontstond er al snel een spetterend muziekstuk op basis van – echt Afrikaans! - voor- en naspel, vraag- en antwoordspel en solo- en samenspel. En ook hier kreeg Shakira weer een welverdiende plek.


Een djembéworkshop op deze manier is: vanaf minuut 1 samen muziek maken, leren naar elkaar te luisteren en op elkaar te reageren, ruimte voor individu en collectief, doorgaan ook als je handen beginnen te gloeien, de kinderen een onvergetelijk uur bezorgen, kortom FEEST!
Petra W.
Coördinator Educatie, Residentie Orkest


augustus 2010
Den Haag - Koninklijke VISIO
workshop voor kinderen met visuele beperking
In augustus hebben wij Jens uitgenodigd voor een workshop Djembé. Deze workshop was een activiteit tijdens de vakantierevalidatiedagen van Koninklijke Visio.
Goed om te zien was dat Jens door zijn rustige, maar ook enthousiaste houding de kinderen aansprak op hun individuele mogelijkheden!
Ieder kind werd aangesproken op zijn eigen niveau en daardoor kon iedereen goed
meedoen met de workshop. Wat een leuke ochtend! Nogmaals bedankt Jens
en zeker tot ziens!
Groetjes, Renate B. - team ontwikkelingsbegeleiding Visio


Februari 2008
Tromgeroffel op de Ds. W.E. den Hertogschool
Maandagmiddag 11 februari was het dan zover … Groep 7 van de Den Hertogschool in de Luxemburgstraat en ‘leermeester’ Jens Meijers van ‘De Beat’ waren er klaar voor. Waarmee in december 2007 begonnen was - een serie van zeven djembélessen op de maandagmiddag - kon nu grandioos worden afgesloten met een optreden voor de groepen 1 t/m 6, ouders en broers en zussen. Wat een beat! Wat een enthousiasme! En niet alleen bij de ‘trommelaars’ zelf. Als publiek kan je je dan toch niet onbetuigd laten …? Er werd geducht (op de benen) meegetrommeld en meegezongen. De leerlingen van groep 8 hopen begin maart een djembé-optreden te kunnen verzorgen. Voor meer foto’s verwijzen we u naar de website van de Ds. W.E. den Hertogschool: www.nldata.nl/hertogloosduinen.


juli
Elout van Soeterwoudeschool, Daguerrestraat, Den Haag.
Beste Jens, bij deze graag een bericht met hoe de workshops van "de beat" bij ons zijn bevallen. Een prima samenwerking waarin dans en Afrikaans trommelen werden gegeven door twee bekwame en enthousiaste docenten die buiten hun vakgebied ook oprecht geïnteresseerd waren in de kinderen van de Elout van Soeterwoudeschool. De kinderen werden vanaf les 1 tot en met les 10 geboeid door diverse manieren van dansen en trommelen en vooral de combinatie tussen het trommelen van de oudere kinderen en het dansen van de kleuters op deze muziek is erg leuk ! Bedankt voor de leuke samenwerking !
Peter Boerefijn - coördinator Club Elout


februari
openbare montesorrischool, Cederstraat - Den Haag
Hallo Jens,
Ik heb bij 1 groep navraag gedaan tijdens mijn les en kreeg het volgende te horen:
* 'hij was een beetje gek en grappig maar tegelijk ook serieus'.
* 'ik vond dat naam trommelen zo leuk. Eerst dacht ik dat je de lettergrepen moest trommelen, maar dat hoefde niet. Het was meer een liedje maken wat echt bij jóu paste'.
* 'superleuk'
En voor mezelf geldt:
'leren zien en voelen waar de basis van ritme ligt. Ritme is overal. Ik kon niet wachten om de trommel beet te mogen pakken'!
Pauline V. (dansdocente)


januari 2006
Galvanischool, Galvanistraat - Den Haag
In het kader van muziekweken op onze school kreeg elke klas een djembéles van Jens.
Iedere klas werd verdeeld in twee groepen zodat er steeds tegelijk met 15 kinderen werd geoefend. Jens begon de les met de introductie van de djembé. Hij sprak met ze over de materialen en waar de djembé vandaan komt. Ook legde hij uit waarvoor de djembé’s gebruikt werden. Het uiten van gevoelens via het spelen van muziek kwam hierbij ook ter sprake. Kinderen mochten daarna ritmes voorspelen of nadoen. Met fantasieoefeningen werden ze uitgenodigd om regen, onweer, zee of wind en verschil tussen hard - zacht te spelen. Aan het einde van de workshop componeerde hij samen met de kinderen een kort muziekstukje. Voor hele jonge kinderen was dit nog lastig. Alle klassen en leerkrachten waren erg enthousiast en vonden het heel jammer om na drie kwartier te stoppen. Zeker voor herhaling vatbaar.
Barbara van K. (leerkracht)