Mijn naam is Jens Meijers


Ik ben in 1986 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met de diploma's uitvoerend én docerend musicus. In 1984 werd ik, met het winnen van de auditie, aangenomen als slagwerker bij het Residentie Orkest. Hiermee toerde ik 28 jaar lang de hele wereld over! Mijn absolute favoriete dirigent leerde ik al direct meemaken in mijn beginjaren van het orkest; de fransman Alain Lombard. In 1982 werd ik door Michael de Roo gevraagd om bij Circle Percussion te komen spelen. Met Circle waren wij destijds de eersten in Nederland én Europa die op de machtige en imposant groote japanse taiko's (drums) leerden spelen. Met dit ensemble hadden wij o.a. tournees met voorstellingen in samenwerking met KODO en het Nederlands Dans Theater in o.m. Japan en Europa.

In 1986 richtte ik met een groepje medestudenten slagwerkgroep Percossa op. Met Percossa speelden wij muziektheater op straat. We stonden letterlijk tussen de mensen. Een bijzondere en merkwaardige tijd. Ik leefde een keurig (keurslijf)leven als orkest-slagwerker van een beroemd symfonie orkest maar had tussendoor ook een bestaan als straatartiest rondtrekkend van festival naar festival. En om mijn drang naar avontuur en vrijheid te bevredigen trok ik de leiding en organisatie van Percossa al snel naar mij toe. Het bracht ons bij mensen in de achtertuin in Z. Frankrijk voor een familieconcertje tot optredens op mega grootte en beroemde festivals zoals het Paléo festival (1990 en 1995) in Zwitserland. Zonder dat we het eigenlijk doorhadden, groeide Percossa langzaam uit tot veelgevraagde en niet te missen openluchtfestival -act in heel Europa. In de slagwerkgroep Anumadutchi kwam mijn eerste kennismaking met Afrikaanse percussie.  Onze Leermeesters waren Aly- en diens vader, de wereldberoemde Doudou 'N Diaye Rose. Net als met Circle waren wij pioniers in Nederland maar nu met djembé's en sabartrommels. 

Al deze werk-ervaringen blijken nu een gedegen muzikale- én entertainmentbasis voor mijn workshops, optredens en lessen. Mijn fascinatie voor de kracht en tegelijkertijd ongrijpbare van ritme én mijn liefde om met mensen te werken, zijn hierbij mijn handelsmerk geworden. Een rijke levenservaring in combinatie met genoten coachingsopleidingen en -trainingen geven mij altijd het vertrouwen dat ik, ook als het even tegenzit, de dynamiek van dat moment weer om weet te zetten in een positieve en constructieve beweging. En ik blijf altijd leren, Pluk de dag....